Bug#588919: Installation problem on DL 380 G3

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Bug#588919: Installation problem on DL 380 G3

Joey Schulze
Package: installation-reports

Boot method: PXE network
Image version: Installer build: 20100211+b1
Date: Tue Jul 13 13:03:01 CEST 2010

Machine: HP ProLiant DL 380 G3
Processor: Dualcore 2.8GHz intel
Memory: 6GB
Partitions: <df -Tl will do; the raw partition table is preferred>

Filesystem    Type   1K-blocks      Used Available Use% Mounted on
/dev/cciss/c0d0p1
              ext3    33514984    858100  30954400   3% /
tmpfs        tmpfs     1947392         0   1947392   0% /lib/init/rw
udev         tmpfs       10240       644      9596   7% /dev
tmpfs        tmpfs     1947392         0   1947392   0% /dev/shm

Output of lnspci -knn (or lspci -nn):

00:00.0 Host bridge [0600]: Broadcom CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset) [1166:0014] (rev 33)
        Kernel modules: sworks-agp
00:00.1 Host bridge [0600]: Broadcom CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset) [1166:0014]
        Kernel modules: sworks-agp
00:00.2 Host bridge [0600]: Broadcom CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset) [1166:0014]
        Kernel modules: sworks-agp
00:03.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc Rage XL [1002:4752] (rev 27)
00:04.0 System peripheral [0880]: Compaq Computer Corporation Integrated Lights Out Controller [0e11:b203] (rev 01)
        Kernel modules: hpwdt
00:04.2 System peripheral [0880]: Compaq Computer Corporation Integrated Lights Out  Processor [0e11:b204] (rev 01)
        Kernel driver in use: hpilo
        Kernel modules: hpilo
00:0f.0 ISA bridge [0601]: Broadcom CSB5 South Bridge [1166:0201] (rev 93)
        Kernel driver in use: piix4_smbus
        Kernel modules: i2c-piix4
00:0f.1 IDE interface [0101]: Broadcom CSB5 IDE Controller [1166:0212] (rev 93)
        Kernel driver in use: Serverworks_IDE
        Kernel modules: serverworks
00:0f.2 USB Controller [0c03]: Broadcom OSB4/CSB5 OHCI USB Controller [1166:0220] (rev 05)
        Kernel driver in use: ohci_hcd
        Kernel modules: ohci-hcd
00:0f.3 Host bridge [0600]: Broadcom CSB5 LPC bridge [1166:0225]
        Kernel modules: sworks-agp
00:10.0 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
00:10.2 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
00:11.0 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
00:11.2 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
01:03.0 RAID bus controller [0104]: Compaq Computer Corporation Smart Array 5i/532 [0e11:b178] (rev 01)
        Kernel driver in use: cciss
        Kernel modules: cciss
02:01.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5703X Gigabit Ethernet [14e4:16a7] (rev 02)
        Kernel driver in use: tg3
        Kernel modules: tg3
02:02.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5703X Gigabit Ethernet [14e4:16a7] (rev 02)
        Kernel driver in use: tg3
        Kernel modules: tg3
03:01.0 RAID bus controller [0104]: Compaq Computer Corporation Smart Array 64xx [0e11:0046] (rev 01)
        Kernel driver in use: cciss
        Kernel modules: cciss
06:1e.0 PCI Hot-plug controller [0804]: Compaq Computer Corporation PCI Hotplug Controller [0e11:a0f7] (rev 14)
        Kernel driver in use: compaq_pci_hotplug
        Kernel modules: cpqphp

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot:           [O]
Detect network card:    [O] (required tigon/tg3_tso.bin, provided via USB stick, worked fine)
Configure network:      [O]
Detect CD:              [O] (n/a)
Load installer modules: [O]
Detect hard drives:     [E]
Partition hard drives:  [ ]
Install base system:    [ ]
Clock/timezone setup:   [ ]
User/password setup:    [ ]
Install tasks:          [ ]
Install boot loader:    [ ]
Overall install:        [ ]

Comments/Problems:

I have no ide what caused the problem.  This machine uses a HP
SmartArray 641 array which used the CCISS driver.  The module was
loaded and both logical volumes /dev/cciss/c0d0 and /dev/cciss/c1d0
have been found.  However, the installer told me that no drives were
found.

After this failed, I switched to the lenny installer and it was able
to detect the disk and install Debian on them.

Unfortunately, the system went in production use already so I cannot
retry a future installer version.

Regards,

        Joey

--
Never trust an operating system you don't have source for!



--
To UNSUBSCRIBE, email to [hidden email]
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact [hidden email]
Archive: http://lists.debian.org/20100713124123.GN31750@...

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Bug#588919: marked as done (Installation problem on DL 380 G3)

Debian Bug Tracking System
Your message dated Sat, 20 Jul 2013 01:07:31 +0200
with message-id <[hidden email]>
and subject line dealing with old installation-reports
has caused the Debian Bug report #588919,
regarding Installation problem on DL 380 G3
to be marked as done.

This means that you claim that the problem has been dealt with.
If this is not the case it is now your responsibility to reopen the
Bug report if necessary, and/or fix the problem forthwith.

(NB: If you are a system administrator and have no idea what this
message is talking about, this may indicate a serious mail system
misconfiguration somewhere. Please contact [hidden email]
immediately.)


--
588919: http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=588919
Debian Bug Tracking System
Contact [hidden email] with problems

Package: installation-reports

Boot method: PXE network
Image version: Installer build: 20100211+b1
Date: Tue Jul 13 13:03:01 CEST 2010

Machine: HP ProLiant DL 380 G3
Processor: Dualcore 2.8GHz intel
Memory: 6GB
Partitions: <df -Tl will do; the raw partition table is preferred>

Filesystem    Type   1K-blocks      Used Available Use% Mounted on
/dev/cciss/c0d0p1
              ext3    33514984    858100  30954400   3% /
tmpfs        tmpfs     1947392         0   1947392   0% /lib/init/rw
udev         tmpfs       10240       644      9596   7% /dev
tmpfs        tmpfs     1947392         0   1947392   0% /dev/shm

Output of lnspci -knn (or lspci -nn):

00:00.0 Host bridge [0600]: Broadcom CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset) [1166:0014] (rev 33)
        Kernel modules: sworks-agp
00:00.1 Host bridge [0600]: Broadcom CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset) [1166:0014]
        Kernel modules: sworks-agp
00:00.2 Host bridge [0600]: Broadcom CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset) [1166:0014]
        Kernel modules: sworks-agp
00:03.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc Rage XL [1002:4752] (rev 27)
00:04.0 System peripheral [0880]: Compaq Computer Corporation Integrated Lights Out Controller [0e11:b203] (rev 01)
        Kernel modules: hpwdt
00:04.2 System peripheral [0880]: Compaq Computer Corporation Integrated Lights Out  Processor [0e11:b204] (rev 01)
        Kernel driver in use: hpilo
        Kernel modules: hpilo
00:0f.0 ISA bridge [0601]: Broadcom CSB5 South Bridge [1166:0201] (rev 93)
        Kernel driver in use: piix4_smbus
        Kernel modules: i2c-piix4
00:0f.1 IDE interface [0101]: Broadcom CSB5 IDE Controller [1166:0212] (rev 93)
        Kernel driver in use: Serverworks_IDE
        Kernel modules: serverworks
00:0f.2 USB Controller [0c03]: Broadcom OSB4/CSB5 OHCI USB Controller [1166:0220] (rev 05)
        Kernel driver in use: ohci_hcd
        Kernel modules: ohci-hcd
00:0f.3 Host bridge [0600]: Broadcom CSB5 LPC bridge [1166:0225]
        Kernel modules: sworks-agp
00:10.0 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
00:10.2 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
00:11.0 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
00:11.2 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
01:03.0 RAID bus controller [0104]: Compaq Computer Corporation Smart Array 5i/532 [0e11:b178] (rev 01)
        Kernel driver in use: cciss
        Kernel modules: cciss
02:01.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5703X Gigabit Ethernet [14e4:16a7] (rev 02)
        Kernel driver in use: tg3
        Kernel modules: tg3
02:02.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5703X Gigabit Ethernet [14e4:16a7] (rev 02)
        Kernel driver in use: tg3
        Kernel modules: tg3
03:01.0 RAID bus controller [0104]: Compaq Computer Corporation Smart Array 64xx [0e11:0046] (rev 01)
        Kernel driver in use: cciss
        Kernel modules: cciss
06:1e.0 PCI Hot-plug controller [0804]: Compaq Computer Corporation PCI Hotplug Controller [0e11:a0f7] (rev 14)
        Kernel driver in use: compaq_pci_hotplug
        Kernel modules: cpqphp

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot:           [O]
Detect network card:    [O] (required tigon/tg3_tso.bin, provided via USB stick, worked fine)
Configure network:      [O]
Detect CD:              [O] (n/a)
Load installer modules: [O]
Detect hard drives:     [E]
Partition hard drives:  [ ]
Install base system:    [ ]
Clock/timezone setup:   [ ]
User/password setup:    [ ]
Install tasks:          [ ]
Install boot loader:    [ ]
Overall install:        [ ]

Comments/Problems:

I have no ide what caused the problem.  This machine uses a HP
SmartArray 641 array which used the CCISS driver.  The module was
loaded and both logical volumes /dev/cciss/c0d0 and /dev/cciss/c1d0
have been found.  However, the installer told me that no drives were
found.

After this failed, I switched to the lenny installer and it was able
to detect the disk and install Debian on them.

Unfortunately, the system went in production use already so I cannot
retry a future installer version.

Regards,

        Joey

--
Never trust an operating system you don't have source for!



Hi,

thank you for submitting installation reports, much appreciated.

I read through all the bugs mentioned here (and I'm sure they were read by
several people at the time they were submitted) and am closing them now as/if
- they (finally) indicated success and/or
- I know from first hand experience that the functionality is working in
Wheezy and/or
- they only contained very little information and/or
- they contained user errors and/or
- they have been from a development phase where things were not stable and/or
- they are very old, more than 2.5 years.

If I've closed a bug incorrectly please do reply (it's easy to reopen and I'll
do if requested) or just file a new one - thats often better, as the bug log
will be clearer and shorter and not contain cruft.


cheers,
        Holger

signature.asc (845 bytes) Download Attachment