Bug#588919: Installation problem on DL 380 G3

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Bug#588919: Installation problem on DL 380 G3

Joey Schulze
Package: installation-reports

Boot method: PXE network
Image version: Installer build: 20100211+b1
Date: Tue Jul 13 13:03:01 CEST 2010

Machine: HP ProLiant DL 380 G3
Processor: Dualcore 2.8GHz intel
Memory: 6GB
Partitions: <df -Tl will do; the raw partition table is preferred>

Filesystem    Type   1K-blocks      Used Available Use% Mounted on
/dev/cciss/c0d0p1
              ext3    33514984    858100  30954400   3% /
tmpfs        tmpfs     1947392         0   1947392   0% /lib/init/rw
udev         tmpfs       10240       644      9596   7% /dev
tmpfs        tmpfs     1947392         0   1947392   0% /dev/shm

Output of lnspci -knn (or lspci -nn):

00:00.0 Host bridge [0600]: Broadcom CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset) [1166:0014] (rev 33)
        Kernel modules: sworks-agp
00:00.1 Host bridge [0600]: Broadcom CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset) [1166:0014]
        Kernel modules: sworks-agp
00:00.2 Host bridge [0600]: Broadcom CMIC-LE Host Bridge (GC-LE chipset) [1166:0014]
        Kernel modules: sworks-agp
00:03.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc Rage XL [1002:4752] (rev 27)
00:04.0 System peripheral [0880]: Compaq Computer Corporation Integrated Lights Out Controller [0e11:b203] (rev 01)
        Kernel modules: hpwdt
00:04.2 System peripheral [0880]: Compaq Computer Corporation Integrated Lights Out  Processor [0e11:b204] (rev 01)
        Kernel driver in use: hpilo
        Kernel modules: hpilo
00:0f.0 ISA bridge [0601]: Broadcom CSB5 South Bridge [1166:0201] (rev 93)
        Kernel driver in use: piix4_smbus
        Kernel modules: i2c-piix4
00:0f.1 IDE interface [0101]: Broadcom CSB5 IDE Controller [1166:0212] (rev 93)
        Kernel driver in use: Serverworks_IDE
        Kernel modules: serverworks
00:0f.2 USB Controller [0c03]: Broadcom OSB4/CSB5 OHCI USB Controller [1166:0220] (rev 05)
        Kernel driver in use: ohci_hcd
        Kernel modules: ohci-hcd
00:0f.3 Host bridge [0600]: Broadcom CSB5 LPC bridge [1166:0225]
        Kernel modules: sworks-agp
00:10.0 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
00:10.2 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
00:11.0 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
00:11.2 Host bridge [0600]: Broadcom CIOB-X2 PCI-X I/O Bridge [1166:0101] (rev 05)
        Kernel modules: sworks-agp
01:03.0 RAID bus controller [0104]: Compaq Computer Corporation Smart Array 5i/532 [0e11:b178] (rev 01)
        Kernel driver in use: cciss
        Kernel modules: cciss
02:01.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5703X Gigabit Ethernet [14e4:16a7] (rev 02)
        Kernel driver in use: tg3
        Kernel modules: tg3
02:02.0 Ethernet controller [0200]: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5703X Gigabit Ethernet [14e4:16a7] (rev 02)
        Kernel driver in use: tg3
        Kernel modules: tg3
03:01.0 RAID bus controller [0104]: Compaq Computer Corporation Smart Array 64xx [0e11:0046] (rev 01)
        Kernel driver in use: cciss
        Kernel modules: cciss
06:1e.0 PCI Hot-plug controller [0804]: Compaq Computer Corporation PCI Hotplug Controller [0e11:a0f7] (rev 14)
        Kernel driver in use: compaq_pci_hotplug
        Kernel modules: cpqphp

Base System Installation Checklist:
[O] = OK, [E] = Error (please elaborate below), [ ] = didn't try it

Initial boot:           [O]
Detect network card:    [O] (required tigon/tg3_tso.bin, provided via USB stick, worked fine)
Configure network:      [O]
Detect CD:              [O] (n/a)
Load installer modules: [O]
Detect hard drives:     [E]
Partition hard drives:  [ ]
Install base system:    [ ]
Clock/timezone setup:   [ ]
User/password setup:    [ ]
Install tasks:          [ ]
Install boot loader:    [ ]
Overall install:        [ ]

Comments/Problems:

I have no ide what caused the problem.  This machine uses a HP
SmartArray 641 array which used the CCISS driver.  The module was
loaded and both logical volumes /dev/cciss/c0d0 and /dev/cciss/c1d0
have been found.  However, the installer told me that no drives were
found.

After this failed, I switched to the lenny installer and it was able
to detect the disk and install Debian on them.

Unfortunately, the system went in production use already so I cannot
retry a future installer version.

Regards,

        Joey

--
Never trust an operating system you don't have source for!



--
To UNSUBSCRIBE, email to [hidden email]
with a subject of "unsubscribe". Trouble? Contact [hidden email]
Archive: http://lists.debian.org/20100713124123.GN31750@...