Bug#927045: ^C doesn't work when booting into recovery mode

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Bug#927045: ^C doesn't work when booting into recovery mode

積丹尼 Dan Jacobson
Package: installation-reports
Severity: minor

Just want to let you know after a fresh install, when booting into
"(recovery mode)" from the grub menu, and typing the root passwd,
# cat
^C
doesn't interrupt cat, etc.
One needs ^Z, then "kill %" to stop it.

Yes, these just reported the same as on a normal fully working terminal:
# stty -a
speed 38400 baud; rows 48; columns 128; line = 0;
intr = ^C; quit = ^\; erase = ^?; kill = ^U; eof = ^D; eol = <undef>;
eol2 = <undef>; swtch = <undef>; start = ^Q; stop = ^S; susp = ^Z; rprnt = ^R;
werase = ^W; lnext = ^V; discard = ^O; min = 1; time = 0;
-parenb -parodd -cmspar cs8 hupcl -cstopb cread -clocal -crtscts
-ignbrk brkint -ignpar -parmrk -inpck -istrip -inlcr -igncr icrnl ixon -ixoff
-iuclc -ixany imaxbel iutf8
opost -olcuc -ocrnl onlcr -onocr -onlret -ofill -ofdel nl0 cr0 tab0 bs0 vt0 ff0
isig icanon iexten echo echoe echok -echonl -noflsh -xcase -tostop -echoprt
echoctl echoke -flusho -extproc
# stty -g
6502:5:4bf:8a3b:3:1c:7f:15:4:0:1:0:11:13:1a:0:12:f:17:16:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0:0

So I don't know what the problem is.

Note I had only installed the packages contained on
Debian GNU/Linux 9.8.0 _Stretch_ - Official amd64 NETINST 20190216-11:59";
with no internet connection.

Sure, after adding more packages and rebooting, the problem went away.
So do try it with the bare bones install from just
http://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/current/amd64/iso-cd/
with no network connection to download extra packages.

The only other odd thing I did was add nomodeset to
        linux /boot/vmlinuz-4.9.0-8-amd64 ...
in grub.

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Bug#927045: ^C doesn't work when booting into recovery mode

Samuel Thibault-8
Control: tags -1 + moreinfo

Hello,

積丹尼 Dan Jacobson, le dim. 14 avril 2019 11:58:12 +0800, a ecrit:
> Just want to let you know after a fresh install, when booting into
> "(recovery mode)" from the grub menu, and typing the root passwd,
> # cat
> ^C
> doesn't interrupt cat, etc.

I can't reproduce this. I tried with this image:

> http://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/current/amd64/iso-cd/

with not network connection, and answered all questions by default
(except the ones required to continue, such as password, confirmations,
etc.), and disabling the standard tools task. On first boot at the grub
menu I chose the recovery item, typed the password, and ^C etc. were
working in the recovery shell.

So please be more specific in your report.

Samuel